Gezonde zwarte bonenburger!

Gezonde zwarte bonenburger

Gezonde zwarte bonenburger

Dit is een recept wat ik vaak maak als ik niet zoveel tijd heb om te koken. Het is gezond, snel klaar, makkelijk en het smaakt heerlijk!

Het leuke hieraan is dat je hier veel variaties van kan maken, daar post ik nog wel een andere keer over, eerst maar dit basisrecept.

Wat heb je nodig:

4 grote volkoren spelt pita’s
1 fijn gesneden ui
2 teentjes knoflook
225 gram zwarte bonen (geweekt en gekookt/ voor het gemak kan je ook een blikje nemen)
5 el paneermeel
1 tl Paprikapoeder
1 tl Gemalen komijn
1 el kokosolie
4 el guacamole
2 tomaten
snufje peper en zout

Bereidingswijze:

  • Fruit de ui en knoflook in circa vier minuten op het vuur. Voeg hier na een minuut of twee de paprikapoeder en de gemalen komijn toe.
  • Meng in de keukenmachine de zwarte bonen met het uienmengsel en de gesmolten kokosolie, zorg dat het niet te fijn wordt.
  • Voeg de paneermeel toe en mix nog even kort
  • Maak van het mengsel vier balletjes, druk ze daarna even plat (als een hamburger)
  • Plaats ondertussen de pita’s in de oven
  • Bak de zwarte bonenburgers circa vijf minuten aan elke kant.
  • Snij de pita’s open en smeer elke pita in met 1 el guacamole , plaats de zwarte bonenburger erin, gesneden tomaatjes erbij, en klaar is deze gezonde burger!
  • Enjoy!

Liefs! Mic!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *