Bananenbrood à la Mic!

Bananenbrood a la Mic!

Bananenbrood a la Mic!

Er zijn zoveel varianten van bananenbrood en dit recept is een van mijn favorieten! Als ik deze variant laat proeven, komt er vaak een verzoekje om het recept te krijgen. En nu is deze ook voor jullie! Dit recept maak ik vaak met mijn dochter, ze helpt mee de ingrediënten in de kom te doen, te roeren, en niet te vergeten te proeven! Wat ik merk is dat ze ontzettend nieuwsgiering wordt naar het eindresultaat en daardoor ook alles proeft. Ze lust hierdoor heel veel dingen. En soms natuurlijk ook niet, zoals het hoort bij een peuter.

Voor dit recept heb je rijpe bananen nodig maar deze heb je niet altijd in huis. Wat ik doe is als ik wat rijpe banen over heb, is ze gepeld in een zakje in de vriezer leggen. Zo heb ik altijd rijpe bananen als ik deze nodig heb :-)

Wat heb je nodig:

125 gram ontpitte gesneden dadels
3 geprakte bananen
100 gr amandelmeel
50 gr havermoutmeel (of 50 gr havermout fijnmaken in de keukenmachine)
1 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
3 eieren
handje grof gehakte walnoten en pecannoten
1 tl vanille extract
snufje zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 175 graden (elektrische oven).
  • Maal de bananen met de dadels in de keukenmachine.
  • Klop de eieren en voeg deze toe aan de bananen/dadel mengsel.
  • Voeg vervolgens de amandelmeel, havermoutmeel en de wijsteenbakpoeder toe en mix alles nog even in de keukenmachine.
  • Als laatste voeg je de notenmix toe en mix het kort in de keukenmachine zodat de stukken noot grof blijven.
  • Voeg het mengel in een ingevette cakeblik (ik gebruik hiervoor gesmolten kokosolie) en laat dit voor ca 45 minuten in de oven staan.
  • Als je bananenbrood te snel bruin wordt, kan je de bovenkant afdekken met een stuk bakpapier.
  • Of je bananenbrood klaar is, kan je testen met een sateprikker. Prik de sateprikker in het midden van je bananenbrood en komt deze er ‘schoon’ uit dan is het klaar.
  • Enjoy!

Liefs! Mic!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *