Ben jij ook al aan het bedenken wat je met kerst kan maken? Het is altijd weer een kunst om iets te maken wat voor iedereen, inclusief de kids, lekker is. Met warme appeltaartjes als desert zit je gauw goed!
Wat handig is met dit recept is dat je ook nog kan kiezen om het apart in leuke kleine overschaaltjes te doen.
Wat heb je nodig:
3 grote of 6 kleine portie
- 2 appels (bijvoorbeeld Jonagold/Braeburn)
- 30 gr rozijnen
- 1 tl kaneel
- 3 el kokosbloesemsuiker
- 50 gr kokosolie (gesmolten)
- 75 gr speltmeel
- beetje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de appels in kleine blokjes, dit kan met of zonder schil en mix dit vervolgens met 1 el kokosbloesemsuiker de rozijnen en de kaneel
- Verwarm de kokosolie in een steelpan voeg als deze gesmolten is de speltmeel de rest van de kokosbloesemsuiker en een snufje zout toe, mix dit verolgens totdat dit verkruimeld is
- Vet de ovenschaaltjes in en verdeel de appelmengsel, verdeel als laatste het kruimelmengsel over de ovenschaaltjes
- Plaats de ovenschaaltjes voor ca 25 minuten in de oven
- Laat de ovenschaaltjes voor ca 25 minuten afkoelen voordat je het gaat opeten (al wordt het erg lastig met die heerlijke geur in je keuken 😉 )
- Enjoy!
Liefs! Mic!