Groentesoep van overgebleven groente

Overgebleven groentesoep

Overgebleven groentesoep

Heb jij ook dat er einde van de week nog verschillende groente (of stukjes hiervan) over zijn? Ik heb dat regelmatig en probeer dit dan weer te verwerken in een recept. Dit keer in een heerlijk overgebleven groentesoep. Gemaakt samen met  mijn dochter in de ochtend om tijdens de lunch lekker op te eten.

Dochterlief roert in de pan

Dochterlief roert in de pan

 

 

 

Als ik in de keuken sta duurt het niet lang voordat er een krukje naast mij geschoven wordt, met de vraag of ze mama mag helpen. Ik probeer altijd iets te vinden wat deze 3 jarige meid kan doen. Dit keer flink roeren in de pan en uiteindelijk met de staafmixer er een gladde soep van maken.
Daarna staat ze te popelen om haar `zelf` gemaakte soep te proberen.

 

Wat heb je nodig:

  • 4 puntpaprika
  • 6 tomaten
  • 1 el andalus kruiden
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 tl kokosolie
  • 2 groentebouillonblokjes

Bereidingswijze: 

  • Plaats een soeppan op laag vuur en laat de kokosolie hierin smelten
  • Snij ondertussen de ui fijn en voeg deze toe in de soeppan
  • Na 1 minuut mag de fijngesneden (of geperste) knoflook toegevoegd worden, verwarm dit op middelmatig vuur voor ca. 5 minuten (totdat de ui glazig is)
  • Snij de puntparika en de tomaten grof, en voeg deze toe aan het ui/knoflookmengsel en voeg vervolgens de andalus kruiden toe
  • Na ca 5 minuten voeg je de bouillonblokjes toe en 1 liter water
  • Laat dit mengsel op halfhoog vuur sudderen.
  • Na 20 minuten mix je de soep met een staafmixer tot een glad geheel
  • En klaar is je soep van  `overgebleven` groente
  • Enjoy!

    Als het klaar is mag je proeven!

    Als het klaar is mag je proeven!

Liefs! Mic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *