Chocolade pompoen muffins

Chocolade pompoen muffin

Chocolade pompoen muffin

Yum yum!! Nu het nog kan… Een recept met pompoen! Chocolade pompoen muffins.

Ik ben ben gek op pompoen! Soep, risotto of gewoon geroosterd, heerlijk! Deze variant heb ik gemixt met een andere favoriet: chocolade, en vind ik warm het lekkerste!

Je kan de chocolade in dit recept  ook vervangen met raw chocolate bites.

 

 

Wat heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan ( kijk voor een tip in dit recept)
  • 200 gram pompoen
  • 2 eieren
  • 60 ml amandelmelk
  • 4 el amandelpasta
  • 150 ml maplesyrup
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 gr chocolade nibs ( + wat extra voor de garnering van de cakes)
  • 1/2 tl Himalaya zout
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram havermeel
  • 60 gram amandelmeel

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Plaats alle ingrediënten, behalve de chocolade, in de blender en mix totdat er een mooi beslag is

image

  • Plaats het beslag in een kom en roer kort de chocolade nibs door het mengsel
  • Vul de muffinvorm met het beslag en garneer met de overgebleven chocolade nibs
  • Plaats voor 20 – 25 min in de oven
  • Om te testen of de muffins klaar zijn kan je een sateprikker in het midden van de muffin prikken, komt deze er schoon uit, dan is je muffin klaar
  • Warm het lekkerst!

Enjoy!

Liefs! Mic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *